11 mei 2020

PEPPOL, de toekomst van elektronische facturatie.

Behoren overheidsinstellingen tot uw klantenportefeuille? Dan is PEPPOL u waarschijnlijk niet onbekend.

PEPPOL staat voor “Pan-European Public Procurement On-Line”. In mensentaal betekent dit: een veilige manier om elektronisch administratieve documenten uit te wisselen met overheden en bedrijven binnen de EU. PEPPOL is een protocol en netwerk om facturen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en overheden, in heel Europa, real-time uit te wisselen. Het is een perfecte alternatief voor het versturen van facturen per e-mail of met de post. Het gebruik van PEPPOL is bijvoorbeeld verplicht voor het verzenden van facturen naar Belgische overheidsinstellingen.

Daarom heeft Vigor PEPPOL volledig uitgewerkt als standaard uitrolbare oplossing binnen SAP Business One. Een studie van de Belgische overheid heeft uitgewezen dat het converteren van 1 miljard (jaarbasis) documenten naar elektronische documenten een besparing zou opleveren van 3.5 miljard euro. U kunt hier dus ook van meegenieten.

Waarom PEPPOL?

- In sommige gevallen is het reeds verplicht.
- Facturen worden elektronisch verzonden (UBL/E-FFF) waardoor deze automatisch verwerkt kunnen worden door de ontvanger
- Beide partijen ontvangen een bevestiging wanneer een factuur succesvol werd verzonden/ontvangen
- Uw huidige elektronische facturatie kan in een spam-folder belanden of foutief verstuurd worden, PEPPOL verstuurt gegevens op basis van het BTW nummer van de tegenpartij. Zo komt het document altijd bij de juiste bestemmeling terecht.

Verdere mogelijkheden van PEPPOL?

Het gebruik van PEPPOL beperkt zich niet enkel tot het versturen van facturen, ook aanbestedingen kunnen via PEPPOL verzonden worden. Wij zijn ervan overtuigd dat PEPPOL in de toekomst alleen maar zal uitgebreid worden; dit was voor ons ook de reden om een vlotte integratie met SAP Business One te voorzien.

Gebruikt u reeds PEPPOL en wenst u een integratie of wenst u meer te weten over PEPPOL en SAP Business One?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Op onderstaande (Engelse) video krijgt u een uitgebreidere uitleg over PEPPOL

Meer items PEPPOL, de toekomst van elektronische facturatie.

Inzetten voor een goed doel ... dat doet echt goed :)

Elk jaar kiest een team binnen Vigor een goed doel waar we dat jaar voor gaan. De keuze is altijd gebaseerd op een initiatief dat aansluit bij één van onze normen en waarden, maar ook nauw aan het hart ligt van één van de collega's.

4 oktober 2021

Scannen, verwerken en goedkeuren zonder moeite? Jazeker!

Corona heeft digitalisering hoog op de kaart gezet. Het heeft ons gedwongen om op een andere manier na te denken over thuiswerk, vergaderingen, teamwork, … Vanuit Vigor zijn we altijd op zoek naar een partijen die SAP B1 kunnen ondersteunen met digitalisering van onze klanten.

3 augustus 2021

Servicedesk opvolging dankzij SAP Business One en Mariproject

Een helpdesk is technologie die een aantal kerntaken uitvoert, omdat de helpdesk als partner fungeert in de stabiliteit en groei van je bedrijf.

24 juni 2021

SAP Business One - De oplossing voor Starters !

Wij begrijpen dat u als startup/starter grote dromen en doelstellingen heeft. SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.

23 april 2021

SAP Business One & MARIProject

De oplossing voor projectgeoriënteerde kleine en middelgrote bedrijven.

2 maart 2021

VIGOR verkozen tot SAP Business One partner van het jaar!

Het team van Vigor is trots om weer verkozen te zijn tot SAP Business One Partner van het jaar. Kom er hier alles over te weten ...

12 februari 2021

Weet met wie je zaken doet dankzij Companyweb integratie

In het veranderende bedrijfsklimaat van vandaag is het belangrijk te weten met wie je zaken doet. Deze informatie direct beschikbaar hebben binnen SAP Business One is mogelijk door een naadloze integratie met Companyweb (www.companyweb.be).

22 oktober 2020

Ondernemen is investeren …. en afschrijven.

Uw ERP zorgt ervoor dat dit correct gebeurt. Elke onderneming heeft er sowieso mee te maken: investeringen. Het kan gaan van het gebouw waarin het gevestigd is, machines, laptops voor de medewerkers tot kantoorinrichting. SAP Business One biedt echter een beter alternatief: de vaste activa module.

4 augustus 2020

Automatisch mailen, printen, archiveren, EDI-ondersteuning… ?

Documenten aanmaken, afdrukken, via email of FTP doorsturen, ASN (Advanced Shipment Notification) berichten doorsturen naar uw klanten, facturen, levernota’s, ... vergt veel handmatig werk. Fouten zijn dan ook snel gemaakt.

6 juli 2020

SAP Business One versie 10.0 – Klaar voor nieuwe tijden!

5 juni 2020

SAP Business One Support - het hart van onze organisatie.

4 maart 2020

Maak van je magazijn ook een paperless omgeving : Gebruik SapScan.

14 februari 2020

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x