11 mei 2020

PEPPOL, de toekomst van elektronische facturatie.

Behoren overheidsinstellingen tot uw klantenportefeuille? Dan is PEPPOL u waarschijnlijk niet onbekend.

PEPPOL staat voor “Pan-European Public Procurement On-Line”. In mensentaal betekent dit: een veilige manier om elektronisch administratieve documenten uit te wisselen met overheden en bedrijven binnen de EU. PEPPOL is een protocol en netwerk om facturen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en overheden, in heel Europa, real-time uit te wisselen. Het is een perfecte alternatief voor het versturen van facturen per e-mail of met de post. Het gebruik van PEPPOL is bijvoorbeeld verplicht voor het verzenden van facturen naar Belgische overheidsinstellingen.

Daarom heeft Vigor PEPPOL volledig uitgewerkt als standaard uitrolbare oplossing binnen SAP Business One. Een studie van de Belgische overheid heeft uitgewezen dat het converteren van 1 miljard (jaarbasis) documenten naar elektronische documenten een besparing zou opleveren van 3.5 miljard euro. U kunt hier dus ook van meegenieten.

Waarom PEPPOL?

- In sommige gevallen is het reeds verplicht.
- Facturen worden elektronisch verzonden (UBL/E-FFF) waardoor deze automatisch verwerkt kunnen worden door de ontvanger
- Beide partijen ontvangen een bevestiging wanneer een factuur succesvol werd verzonden/ontvangen
- Uw huidige elektronische facturatie kan in een spam-folder belanden of foutief verstuurd worden, PEPPOL verstuurt gegevens op basis van het BTW nummer van de tegenpartij. Zo komt het document altijd bij de juiste bestemmeling terecht.

Verdere mogelijkheden van PEPPOL?

Het gebruik van PEPPOL beperkt zich niet enkel tot het versturen van facturen, ook aanbestedingen kunnen via PEPPOL verzonden worden. Wij zijn ervan overtuigd dat PEPPOL in de toekomst alleen maar zal uitgebreid worden; dit was voor ons ook de reden om een vlotte integratie met SAP Business One te voorzien.

Gebruikt u reeds PEPPOL en wenst u een integratie of wenst u meer te weten over PEPPOL en SAP Business One?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Op onderstaande (Engelse) video krijgt u een uitgebreidere uitleg over PEPPOL

Meer items PEPPOL, de toekomst van elektronische facturatie.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x