Ons team

Al is Vigor een jong bedrijf, toch heeft het een pak ervaring. Het team werkt al 10 jaar samen. Beter vindt u nergens, want SAP®Business One werd pas eind 2002 gelanceerd. Jeroen Swanborn was begin 2003 de eerste SAP Business One-consultant in België. De voorliefde voor kleine en middelgrote ondernemingen ging nooit weg. Met Vigor richtte Jeroen in 2012 zijn eigen kmo op.

Focus op de differentiators van kleine bedrijven

“Kmo’s en kleine organisaties onderscheiden zich van grote spelers door flexibiliteit, wendbaarheid en engagement”, zegt Jeroen. “Als IT-partner moet je die differentiators ten volle ondersteunen. Met oplossingen, maar ook door je aanpak. Onze kmo-klanten verwachten van ons een grote betrokkenheid, een hoog aanpassingsvermogen en snelle beslissingen. Vanuit een kleine, gefocuste organisatie zoals Vigor is dat gemakkelijker realiseerbaar dan vanuit een groot bedrijf.”

Evenwichtig team voor breed advies

Voor consultancy rond ERP heb je veel kennis en competenties nodig. Je moet sectoren en businessprocessen kennen en begrijpen. Je moet processen kunnen vertalen in technologie, projecten beheren, veranderingsprocessen begeleiden, mensen opleiden en een organisatie hebben om je klanten operationeel te ondersteunen.

“Het Vigor-team is evenwichtig, met gecertificeerde specialisten in verschillende domeinen – zowel binnen als naast SAP Business One”, zegt Jeroen. “De jaren ervaring leverden heel wat best practices op. Onze teamleden vullen elkaar bovendien goed aan. Zij staan de klanten bij met breed advies. Bas legt zich toe op de technische ontwikkeling van interfaces, maatwerk en electronic data interchange (EDI). Hij is ook verantwoordelijk voor onze webshops. Tommy geeft de klanten operationele ondersteuning en houdt van hersenbrekers. Hij verdiept zich graag in rapportering en lay-out.

Sidney is de expert in de opzet van financiële systemen. Al uw vragen over boekhouding in een kmo komen bij hem terecht. Chester is de jongste maar heeft al heel wat ervaring in klantondersteuning en algemene SAP Business One. Bart is een crack in logistieke processen en hoe je die oplost met SAP. Hij voert projecten uit en geeft klantenondersteuning. Bijrollen kennen wij bij Vigor niet, alleen hoofdrollen. Het team primeert op het individu. Voor de klant is dat de beste garantie voor succes.”

Onze grootste motivator?

“Klanten helpen bij de realisatie van hun toekomstplannen en oplossingen vinden voor hun specifieke uitdagingen: dat motiveert ons als team enorm. De voldoening is groot wanneer klanten na jaren blijven terugkeren. Zoals Impermo, Almeco, Altachem of Orakel – de eerste Business One-klant in België. Een mooier compliment bestaat niet. Vandaag leveren wij onze diensten aan meer dan 40 bedrijven.”

Hoe ontstond Vigor?

In 2000 studeerde Jeroen Swanborn af als master in de toegepaste economische wetenschappen, met als specialisatie informaticatechnieken en financiële markten. Bij Siemens Business Services volgde hij opleidingen in SAP R/3, e-commerce en business warehousing. Hij belandde bij TheVisionWeb, een specialist in enterprise applications. Daar legde hij zich toe op de implementatie en het design van softwareapplicaties. Tot hij gefascineerd raakte door totaaloplossingen voor kmo’s. Na de overname door een grote speler werd hij projectmanager, en later businessunitmanager voor de kmo-sector. In de zomer van 2012 besliste hij met het team om een andere weg in te slaan: die van Vigor.