Geïntegreerde magazijnoplossing

Vigor integreert het voorraadbeheer van SAP®Business One met systemen voor automatische identificatie of auto-ID, zoals scanners en barcodelezers. Hebt u nog geen auto-ID-systemen in huis, dan stelt Vigor op basis van uw noden oplossingen voor van partners, met aandacht voor eenvoud. Het doel: u meer controle en inzicht bieden in de logistieke processen van het magazijn.

Efficiënt warehousemanagement

Een goed georganiseerd magazijn is essentieel voor uw toeleveringsketen met leveranciers en klanten. Met oplossingen voor auto-ID volgt u in- en uitgaande voorraadbewegingen perfect op. U voert de gegevens in op de plaats waar de informatie ontstaat, op een geautomatiseerde manier. Dubbele invoer is verleden tijd, net als extra controles. De papierstromen in het bedrijf dalen. Het aantal foute artikelcodes, aantallen, locaties en pickings vermindert drastisch. Daardoor verlaagt u ook de kosten.

Het logistieke management heeft toegang tot correcte informatie, zodat de efficiëntie stijgt. De beslissingnemers weten op ieder moment wat zich waar bevindt. De orderadministratie is sneller actueel. Diefstal en fraude worden vaak fors teruggedrongen, net als overbodige bestellingen. De total cost of ownership van auto-ID-systemen is klein, de terugverdientijd kort.

DOELTREFFENDE INTERACTIE MET SAP®BUSINESS ONE

Vigor zorgt ervoor dat het magazijn op basis van SAP Business One gegevens correcte instructies en statussen ontvangt. En dat de gescande data op de juiste plaats in het SAP-proces terechtkomen.

  • ontvangst van goederen: SAP B1 stuurt artikel- en aankoopordergegevens naar het auto-ID-systeem. Dat registreert de ontvangen goederen, koppelt ze aan aankooporders en stuurt de informatie naar SAP B1. Daar zijn de data beschikbaar voor de hele organisatie.
  • inventarisatie van de voorraad: uitwisseling van de gescande voorraadtellingen met SAP.
  • verkooporders en picking: de picklijsten van de te verzenden items worden naar het auto-ID-systeem gestuurd. De magazijnier pickt en scant. In SAP wordt de voorraadstatus automatisch geüpdatet.